lauantai 31. joulukuuta 2016

Haluatko eroon tupakasta? Tässä vinkkejä:

                                                       Haluatko lopettaa tupakoinnin?


Tässä sinulle ajatuksia, joita kannattaa kokeilla tai/ja ainakin miettiä. Takuuta en tietenkään anna. Voin kuitenkin leuhkia, että tiedän tupakoinnin lopettamisesta kaiken. Olen alan todellinen ammattilainen. Olen nimittäin lopettanut tupakoinnin tuhansia kertoja. Jälleen olen päässyt siitä eroon. Toivottavasti tällä kertaa lopullisesti. Jos edes yksi saa näistä vinkeistä apua niin olen tyytyväinen. Eli tässä
vinkkejä lopettamiseen:Psyykkaus kannataa aina. Yleensä lopettaja psyykkaa itseään, mutta väärinpäin. Ihmisen aivon toimivat tietyllä tavalla. Useimmiten lopettaja jankuttaa itselleen, että "tekeepä mieli röökiä". Kun tätä jankuttaa jatkuvasti niin ei se ainakaan helpota oloa. Siis aivojen toimintaan: Kun sanot itsellesi, että tekeepä mieli niin tekeehän se. Kannattaako näin sitten sanoa? Ei tietenkään. Eli, sano itsellesi 10 kertaa, että inhoat tupakkaa niin kappas. Himo laskee. Toimii muuten yllättävän hyvin. Eikä tarvitse edes ääneen itselleen höpöttää. Äänetön ajattelu riittää.

Muistan, kun kerran seisoin Oulun Edenin rappusilla tupakalla. Kävin jälleen läpi tuttuja ajatuksia. Miksi poltan tätä kun ei tee oikeasti mieli ja maistuukin paskalta. Päätin, että poltan seuraavan kerran vasta kun oikeasti tekee mieli, en tavan vuoksi. Aina kun olin lähdössä röökille, mietin että tekeekö oikeesti mieli vai olenko taas menossa tavan vuoksi. Poltin seuraavan tupakan 3 viikon kuluttua. Tällä tavalla pääsin irti jatkuvasta tupakoinnista. Lupasin itselleni, että saan polttaa aina kun tekee oikeasti mieli.
Poltin yhden ja seuraava saattoi mennä viikon päästä. Ei ollut enään haittaavaa. Myös kännätessä ja kalassa ollessa sain polttaa ilman huonoa omaa tuntoa. Olo muuten helpottui huomattavasti. Ihminenhän ja varsinkin tupakoitsija haluaa juuri sitä mitä ei saa. Kun kieltää tupakoinnin niin tottakai sitä haluaa enemmän. Kun sallii, että saa polttaa kun oikeesti tekee mieli niin olo helpottuu eikä enään teekkään niin paljoa mieli.

Yksi ajatus: Jos olisi olemassa halpaa, älyttömän hyvää ruokaa joka aiheuttaisi syöpää. Söisitkö sitä?
Mikset? Et tietenkään söisi koska sehän olisi aivan idioottimaista! Mieti, että miksi sitten poltat? Poltat tavan vuoksi ja siksi, ettet mieti näitä syöpä juttuja. Kieltäydyt edes ajattelemasta sitä. Eihän se minulle voi tulla. Ainakin minä olen nämä asiat sulkenut täysin ajatusteni ulkopuolelle.

Minulla on tilanteita, joiden jälkeen ei voi edes ajatella tupakointia. Yksi niistä on urheilu. Jos sinulla on mahdollista niin tupakan himon yllättäessä tee punnerruksia äkkiä edes 50. Ei sen jälkeen tee mieli  polttaa ja himo menee ohi. Samalla saat ajan kanssa lisää kuntoa ja lihaksia. Ei huono apukeino.

Kun teet päätöksiä lopettamisesta, niin mieti tätä. Mitä tekee tupakoinnin lopettanut? Hän suorastaan etsii tilanteita jolloin voi sortua. On nääs täysin luvallista lopettaa lopettaminen kun alkaa vituttamaan. Kuinka usein olet tähän sortunut? Pienikin syy kelpaa tähän. Esim jos kynä tipahtaa lattialle niin, se on heti, että..."voi saatana, tämäkin vielä. Nyt meni hermot. Onko kellään heittää yhtä röökiä...." ja nyt voidaan mennä tupakalle.
Sinun pitää siis etukäteen päättää, että mikään syy ei anna lupaa sortua! Ei mikään! Oletko yleensä muuten luotettava? Pidätkö lupaukset? Myös itselle annetut lupaukset lasketaan. Jos petät ne, niin et ole luotettava vaan paskan puhuja. Kaveri joka lupaa toista ja tekee toista. Nyt siellä sönkötät vastaan, että itselle luvatut ovat eri asia.... Miten niin. Eikö sinulla sitten ole väliä? Ihminen joko pitää lupaukset tai sitten ei. Mieti ennen aloittamista kumpi olet niin ei tarvi sitten itteä kusettaa.

Ei muuten ole yhtään vaikeampaa tehdä joitaikin juttuja ilman röökiä. Minäkin olen luullut, että on mahdotonta odottaa toista jos ei polta.  Luulin, että näyttää idiootilta jos seisoo kadunkulmassa eikä vedä röökiä. No, minä näytän idiootilta röökin kanssa tai ilman joten mitä väliä? Luulin, ettei voi grillata ilman tupakkaa ja olutta.  Ihan oman mielikuvituksen tuotetta, eli satua.
Ei se ole vaikeempaa jos niin päätät. Muista, että pääsi uskoo mitä sille sanot. Itse päätät mitä sanot. Mieti sinulle edulliset "sanomiset". Käytä vain niitä. Älä käytä niitä "sanomisia" jotka vaikeuttavat oloasi. Toistan: Oma valinta.

Ihminen voi tehdä vaativia ja kovia juttuja jos vain haluaa. Sinäkin. Päätä, että aivan sama mitä tulee eteen niin sinä lopetat. Mikään ei saa sinua muuttamaan mieltäsi. Kun päätät nämä asiat etukäteen niin selviät paremmin haastavista tilanteista. Tiedosta etukäteen, että tulee vaikeita hetkiä ja päätät että ihan sama mitä tulee niin et sorru.

Olen monta kertaa sortunut kun vituttaa jokin asia. Onko se vitutus sitten poistunut? No mitäpä luulet. Sitten on niitä on ollut kaksi. Se alkuperäinen ja lisäksi se huono fiilis sortumisesta. Mitä tästä viisastuu tupakoitsija? Tekee saman joskus uudestaan ja uudestaan... Me olemme todella viisaita.

Muista, että kaikki on omia valintoja. Tee itseäsi kohtaan hyvät valinnat.

Toivon, että näistä on sinulle apua. Mikäli on niin mielellään kuulisin tästä: matti(ätt)hameenaho.fiMatti Hämeenaho

Seuraa Twitterissä: @MattiHameenaho

Tilaa myyntikoulutus tai esimiesvalmennus: www.hameenaho.fi  tai kilauta: 045-6366022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti